Pa da, ako je to tako, onda predrok stvarno nema smisla. To je ubiti jedan rok podijeljen na dva dana, pa ludi nek si izaberu jedan od ta dva dana kad misle doci.
Nego... vec sam prije pitao u ovoj temi, pa ako neki nisu vidili, da pitam i sad... jel ima netko rijesen od "projekta br. 7." 3. zadatak ili mogu i tu napisati, pa ako netko ima ili zna rijesiti, neka se javi. Castim, placam
evo:
Tvornica tekstila proizvodi pamučna platna za izradu hlača i majica. Proizvodnja 1 metra pamučnog platna za hlače zahtijeva 2,3 kg sirovog pamuka te traje 5,3 sata. Proizvodnja 1 metra pamučnog platna za majice zahtijeva 3 kg sirovog pamuka i traje 3,2 sati. Tvornica mjesečno naručuje najmanje 1800 kg sirovog pamuka te želi iskoristiti najmanje 2500 sati procesnog vremena strojeva. Troškovi, koje izrada pamučnog platna stvara proizvođaču, iznose 3,5 kn za metar platna za izradu hlača i 2,7 kn za metar platna za izradu majica. Vlasnik tvornice želi znati koliko platna za izradu hlača, a koliko za izradu majica treba mjesečno proizvesti, kako bi minimizirao troškove proizvodnje.
Problem je potrebno riješiti metodom linearnog programiranja.
Makov, šta tebe pere? Ovo je već 3 tvoj post sa istim pitanjem. Kad si prvi puta postavio pitanje o tome zadatku, na drugom postu, ja sam ti odgovorio, ali od tebe niti glasa. Pa šta da ti čovjek kaže? Valjda ti netreba rješenje