Last visit was:
It is currently 04 Sep 2010, 22:42
View unanswered posts

Post new topic Reply to topic  [ 141 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Board index : IPS - Preddiplomski studij : Šesti semestar - IPS

Author Message
 Post subject: Re: Završni rad i upis na diplomski studij
PostPosted: 23 Jun 2010, 22:03 

Zna možda netko do kada sad u ljetnom roku trebamo prijaviti obranu završnog rad, i do kada ga treba obraniti?

Back to top
 Profile  

PostPosted: 24 Jun 2010, 15:03 

Tete u referadi rekle 1.7. je zadnje za prijavu završnog u referadi, ali je navodno prof. Kermek rekel da se neslužbeno može produžit dan dva....no, držmo se mi 1.7. :hermione:

Back to top
 Profile  

PostPosted: 07 Jul 2010, 18:31 

Kako je moguće da su ispiti iz predmeta PI, OIS i PIS stavljeni tako kasno? oko 8.9., a ako se ne varam upisi na DS će biti do negdje 10.9.? Kako će studenti koji trebaju položiti te kolegije imati šansu predati i obraniti završni rad te upasti sa 180 ectsa na listu te imati šanse za natjecanje s drugim studentima kojima su rokovi mnogo ranije, tipa 26. ili 27.8.?

Back to top
 Profile  

PostPosted: 07 Jul 2010, 19:41 

Kako je moguće da su ispiti iz predmeta PI, OIS i PIS stavljeni tako kasno? oko 8.9., a ako se ne varam upisi na DS će biti do negdje 10.9.? Kako će studenti koji trebaju položiti te kolegije imati šansu predati i obraniti završni rad te upasti sa 180 ectsa na listu te imati šanse za natjecanje s drugim studentima kojima su rokovi mnogo ranije, tipa 26. ili 27.8.?

dobro pitanje.

kolko mi se čini još je aktualan trenutni studentski savjetnik i zbor, tak da bi mogao njih mejlat. ista situacija bila prošle godine, bilo bi najs da ono što su isposlovali prošle godine ide i ove.

Back to top
 Profile ICQ 

PostPosted: 08 Jul 2010, 10:01 

Vjerojatno biti kao i lani. Zavrsni predan do upisa a obranjen naknadno, do kraja 9.mjeseca. Do 10.og mora rad biti predan. svi rokovi su prije 10og i bit ce zatvoreni najkasnije 10og tako da se za kolegije blize tom datumu pripremite za pismeni i usmeni isti dan.

Ispravak: Doznao sam od jednog studenta koji je bio kod prodekana da se ne radi nova rang lista nakon svih obrana već da se studentima koji upisuju diplomski, a nisu obranili završni rad upisuje 2 iz završnog - što je malo čudno pogotovo ako je razlog tome kasniji datum roka. Po njegovom odgovoru se javim zašto je to tako.
Lani je bila situacija da se radila nova rang lista, no lani je bio problem oko objavljenih datuma, pa je sve bilo pomaknuto kasnije.

Back to top
 Profile WWW 

PostPosted: 09 Jul 2010, 12:34 

WTF? Kako se piše 2 iz završnog? Pa što oni više zajebavaju. Svake godine isto zezaju s time. Što nešto ne pomaknu malo ili ispite naprijed ili upise kasnije?? I opet jako lijepo...

Back to top
 Profile  

PostPosted: 09 Jul 2010, 15:33 

Da. U pravilu takve slucajeve nebi trebalo razmatrati uopce, ali ipak se odlucilo da se moze diplomski upisat i bez toga. Vec smo poslali mail Upravi. Trazeno je da se lista updata nakon svih obrana (ili da se umjesto 2 pise do sad najcesca ocjema iz zavrsnog :D). Slj. Tjedan bude odgovor. Rokovi se ne mogu pomaknut naprijed jer bi onda u kratkom vremenu bilo previse ispita jer je broj kolegija za koje bi trebalo trazit to velik.

Back to top
 Profile WWW 

PostPosted: 09 Jul 2010, 18:04 

majke mi ja više niš ne kužim.

jedino što znam je ono što su mi pred cca 2 tjedna rekli u referadi a to je da završni treba obraniti do 30.9. jer do tad traje ova akademska godina.

a šta je sa onima koji bi na diplomski u 2.mj? jel može neko to detaljno napisati? npr za slučaj da mi ostanu 1-2 ispita i završni rad.

Back to top
 Profile  

PostPosted: 09 Jul 2010, 19:51 

Ako ostanu 2 ispita nepolozena i zavrsni i nakon jesenskih rokova, tada upisujes nastavak studija i te kolegije. Ako su kolegiji iz zimskog semestra, tada ih automatski upisujes i slusas, ako iz ljetnog, onda ih isto upisujes, no mozes ih polagat u drugom mjesecu. U tom slucaju ti vrate novac za te kolegije-300 kn. Tako je bilo do sada.

Do 30.9.? to se odnosi na ponovni upis kolegija. Ako ne obranis zr do tada, moras upisati nastavak studija. Dakle, zr je jedan od kolegija iz ljetnog semestra, ako ga ne polozis do iduce ak godine, ponovno upisujes, placas po ectsu. Mozes ga braniti u veljaci i vrate ti novac-300kn, inace novac ostaje i biras novi rad. naravno, ako zelis na diplomski studij na jesen, tada zr mora biti obranjen i prije 30.9., tocnije do 10.9. Fakultet dozvoljava, ne u skladu s pravilnikom upis na diplomski ako je zr samo prijavljen, da studenti ne moraju cekati jedan semestar do iduceg upisa na diplomski studij kad su vec tako blizu.

Moji zadnji postovi se odnose na tu situaciju jer se u tom slucaju (rad samo predan) upisuje ocjena 2 kod racunanja rang liste a ne stvarna ocjena. S time se studenti i zbor ne slazemo i trazimo da se uzme dobivena ocjena kod racunanja koeficijenta.
Dakle, Majo, nemoj panicarit prije vremena. Ako ces upisivati u drugom mjesecu, a imas prijavljen zr samo, ne i obranjen racunao bi ti se koeficijent po ovome s ocjenom 2 za zr, a ako i obranis rad onda sa ocjenom koju dobis na obrani.
To je jedina razlika o kojoj ovdje govorimo. Nece se nikome upisati 2 u indeks, nego je to ocjena koja se racuna kod racunanja koeficijenta.
Za drugi mjesec ova prica niti nije toliko bitna jer rang nije tolko vazan jer svi tada placaju punu skolarinu. Sad u rujnu par bodova koji su u razlici koeficijenata kada se dobije ocjena 2 ili stvarna ocjena (ako je ona veca) moze studenta dosta pomaknuti na listi sto je bitno jer 40. na listi placa 0, sljedeci 4750kn.

Back to top
 Profile WWW 

PostPosted: 09 Jul 2010, 22:13 

čekaj.. ako se studentima koji nisu obranili završni rad za rang listu računa s dobivenim koeficijentom bla bla.. kako je to fer prema studentima koji su se potrudili i položili sve i obranili završni do roka (10.9.)?

Back to top
 Profile  

PostPosted: 09 Jul 2010, 22:57 

argumenti su sljedeci:
- imas 2 studenta kojima su za jesenski rok ostala po 2 kolegija, jedan ima rok 25.8. a drugi 9.9.: prvi stigne predati i obraniti rad, drugi samo predati, a na početku su bili u istoj situaciji
- razl.mentori imaju razl. kriterije kod ocjenjivanja zavrsnih radova i tada se moze desiti da je bolji rad ocjenjen s manje nego losiji koji je na vrijeme predan
- Kolegij se zove Zavrsni rad i vecina ocjene koja se dobije na zavrnom radu se odnosi na rad, a manji na prezentaciju, i uz cinjenicu da je rad predan u konacnom obliku na vrijeme, student je svoj dio oko rada u vecini odradio prije upisa na diplomski, samo se ocjena upisuje kasnije
- ne radi se razlika medu studentima koji neki ispit poloze na prvom roku ili na cetvrtom, pri cemu ovaj koji je polozio cetvrti put tek to je napravio mnogo kasnije a kod upisa u visu godinu to se nigdje ne vidi
- kod nekih studenata se radi samo o upisu ocjene za kolegij koji ima rok preblizu upisu na ds pa takav dode u losiju poziciju od nekog tko nema upis i polaze kolegij prije u devetom mjesecu i stigne obraniti rad
- to razdoblje 8dana je premalo da bi se stidente kategoriziralo u dvije skupine od kojih jedna moze imati vidno smanjena prava. Postoje brojne situacije gdje su razlike puno vece a one se u konacnici ne osjete
- ne moze se utjecati na rokove tako da budu svi ranije da svi imaju prilikui obraniti rad ...

Back to top
 Profile WWW 

PostPosted: 09 Jul 2010, 23:07 

Ispravak. Ovo u prvoj natuknici sam mislio na dva studenta koji imaju po 1 rok u jesenskom razdoblju rokova

Back to top
 Profile WWW 

PostPosted: 09 Jul 2010, 23:10 

ja se duboko ispričavam, al trenutno stvarno i najstvarnije neam vremena sve čitat a imam pitanje:

odlučila sam si priuštit duševni mir, preko ljeta pronaći svoj izgubljeni život, a projekt iz web dipa i završni radit u onom semestru lufta.

pitanje: dal ja moram pisat neku molbu ili nešto da mi se završni produlji do drugog mjeseca ili mirna voda teče i po difoltu bez neke najave mogu u 2.mj?

Back to top
 Profile  

PostPosted: 09 Jul 2010, 23:23 

Ovako je bilo do sad: tko nije uspio rijesit sve obveze dp kraja ak godine, upisuje nastavak studija i placa sve ono sto nema polozeno + upisnina i rezijski troskovi... Ako je nesto od tog nepolozenog u ljetnom semestru i imas priliku polagati to u 11. ili 2. mjesecu onda su vratili novac od ectsa umanjen za 300 kn. Nastavak studija seupisuje kao vanredni jer ministarstvo kaze da ne moze redovno, sto moze ako padas prvu ili drugu godinu.
No, bilo je slucajeva da je studentima koji su imali samo zr za obavit omoguceno da ga brane u drugom mj.bez placanja icega - imam řrimjer od pretprosle god - samo ako je istao samo zr

Probaj to direktno pitat mailom prodekana da imas pisani odgovor. Ako bude tako, super. Ako se promijenilo nesto, radije stisni o polozi i zr sad do 30.9. pa odmaraj bezbrizno i bez financijskih davanja do drugog mjeseca. Ionako nebi imala prava red studenta.
Za nas studij mozes biti redovan student 4 godine - mozes past jednom, a da to nije zadnja godina. Kad padas zadnju to se zove nastavak studija i ide vanredno.

Back to top
 Profile WWW 

PostPosted: 10 Jul 2010, 00:03 

nikola555 wrote:
radije stisni o polozi i zr sad do 30.9. pa odmaraj bezbrizno i bez financijskih davanja do drugog mjeseca. Ionako nebi imala prava red studenta.

a ta prava redovnih studenata je samo iksica na koju ionak ne jedem :)
i ne nećem stisnut preko ljeta jer ljeto želim iskoristit da napokon odem doma i budem sa sestrom. ako prek ljeta stisnem imat ću lufta od 9. do 2. mj a tad mi sestra ide u školu pa onda ništ od nje. plus uljenila bi se i lepo bi nagrabusila kad u drugom mjesecu opet počne veselje.

Back to top
 Profile  

PostPosted: 10 Jul 2010, 00:19 

Ok. Odluka je tvoja. Meni svejedno. Ja sam samo sugerirao mozda najjeftiniju varijantu. Uzivaj u ljetu.

Back to top
 Profile WWW 

PostPosted: 10 Jul 2010, 00:24 

nikola555 wrote:
Ok. Odluka je tvoja. Meni svejedno. Ja sam samo sugerirao mozda najjeftiniju varijantu. Uzivaj u ljetu.

znam, i ja sam o tome razmišljala i bila za to al već sam pukla i treba mi mira i obitelji :(

hvala na lijepim željama, i ti isto :)

Back to top
 Profile  

PostPosted: 17 Jul 2010, 12:03 

Lol,. gubi se status redovnog studenta?,. :eek: to nisam znala,. :? koji šit,. :?

Back to top
 Profile  

PostPosted: 16 Aug 2010, 14:47 

Imam pitanje, do kada je moguce predati zavrsni rad ukoliko ne namjeravamo dalje nastaviti studij??
Dal isto do 10.09. ili??
Unaprijed hvala!

Back to top
 Profile  

PostPosted: 17 Aug 2010, 20:19 

do 30.9. treba biti obranjen. Znači da je rok za predaju negdje oko 15.9. u tom slučaju. čim prije, tim bolje! :)
:hermione:

Back to top
 Profile WWW 

Post new topic Reply to topic  [ 141 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Board index : IPS - Preddiplomski studij : Šesti semestar - IPS