Evo da podijelim i ja neke informacije koje sam skupio o mogućnostima nastavka studiranja. U obzir sam uzeo specijalistički diplomski na TVZ-u, sveučilišni diplomski na informatologiji na FFZG-u te naravno nastavak studiranja na FOI-u.
Nakon provedene kvantitavne analize

svih gore nabrojanih smjerova zaključio sam da se najviše isplati nastaviti na TVZ-u. Let me elaborate that further. Naime TVZ priznaje za dvogodišnji (stari) pitup 180 ECTS-a te omogućava direktan upis u 1 godinu specijalističkog diplomskom studija, jedina mana je visoka školarina (jedan semestar košta otprilike kao jedna godina na FOI-u) te prilično neobičan način izvođenja semestara, tj. svake godine jedan semestar.
Na informatologiju se ne može upisati sa trogodišnjeg PITUP-a, primaju se studenti sa sveučilišnog preddiplomskog studija zato jer oba dva fakulteta spadaju pod društveno - humanističke znanosti. I da se omogući upisa sa PITUP-a, preporučio bih da se ne upisuje ovaj fakultet ni pod koju cijenu, ekipa koja dolazi s tom diplomom na razgovore za posao uglavnom je dočekana sa podsmjehom i primjedbom neka idu radit u školu.
Još jedna zgodna opcija za nastavak studiranja je na grafičkom fakultetu u Zagrebu koji ima sveučilišni diplomski smjer multimedija, znači ekipi koja se bavi webom i multimedijom bi taj studij mogao biti extra zanimljiv. Zasad još nisam provjerio koji su uvjeti upisa.
Napomena: neke informacije sam provjeravao prije dvije godine pa su se neke stvari možda u međuvremenu promijenile.