Last visit was:
It is currently 09 Sep 2010, 22:20
View unanswered posts

Post new topic Reply to topic  [ 65 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Board index : Primjena informacijske tehnologije u poslovanju : Treća godina - PITUP

Author Message
 Post subject: Re: Specijalistički studij
PostPosted: 27 Feb 2010, 20:45 

zindjo123 wrote:
ma normalno da će se opm staviti kao obavezni studij,toliko studenata se mučilo s njim da da upiše DS, a ti bi sada bez opm-a išao na DS... nema smisla
a što se tiče specijalističkog studija,nema šanse...nemogu ni ovu treću godinu organizirat kako spada,a kamoli specijalistički studij...možda da im neko ponudi 25000kn za godinu spec.studija onda bi možda razmislili..sramota

Organizacija im nikada nije bila jača strana, ali ni drugi fakulteti nisu ništa bolji.

Zapravo im nije isplativo. Dobivaju pare za razlikovnu godinu + padanje OPM-a, a da se uvede stručni diplomski toga ne bi bilo.

Damn...ponavljam se! Gotovo istu rečenicu sam natipkala na stranici ranije.
Nema veze...ponavljanje je majka znanja :D

Back to top
 Profile  

PostPosted: 27 Feb 2010, 23:30 

Šteta što ni na jednom studiju na FOI-u nema hrvatskog jezika, vidim da bi nekima ovdje dobro i to došlo.

Back to top
 Profile  

PostPosted: 28 Feb 2010, 01:59 

izgubljena_u_vremenu wrote:
Imamo mreže na 3. godini - Primjena mrežnih servisa i računalnih komunikacija u poslovnim sustavima...ali sigurno je lakše nego kod vas na sveučilišnom studiju.

samo ću se nasmijati
buahahahahahahahahahahahahahahaha :lol:
varaš se :D

Back to top
 Profile  

PostPosted: 28 Feb 2010, 03:36 

Bukv@ wrote:
stručni studij =/= sveučilišni studij

Izjednačavati to dvoje, barem u slučaju FOI-a, je, budimo realni, smješno.
S time da na preddiplomskom postoji još "OPM-ova", tipa Mreže, Algoritmi...

Nema se šta izjednačavat kad nije isto, neki predmeti su lakši, neki teži (tipa nema kolokvija i mogućnosti skupljanja 15352363 bodova ako se samo pojaviš na predavanjima). Imamo i mi SIS, informatiku u primjeni, trgovačko pravo, pa Mreže (eto no kolokviji for us), pa MPA (što je u biti PIS bez izrade aplikacije, jadno, a ovo bi trebao biti studij za POSLOVNU INFORMATIKU, valjda bi se trebala zahtjevat i neka aplikacija uz to) pa svakakvih gluposti.

Ovdje nije tema sveučilišni vs. stručni već koje su ljudima opcije nakon stručnog studija i zašto im fakultet ne želi omogućiti nastavak školovanja koji ne zahtjeva produživanje studiranja za još bar godinu dana (uz dodatne dve diplomskog naravno).

Back to top
 Profile  

PostPosted: 28 Feb 2010, 06:19 

giggless wrote:
samo ću se nasmijati
buahahahahahahahahahahahahahahaha :lol:
varaš se :D

Očekivala sam tvoj odgovor :D
Tješim se da nije toliko strašno...pusti me da živim u zabludi. Lijepo mi je...

Velorien wrote:
Ovdje nije tema sveučilišni vs. stručni već koje su ljudima opcije nakon stručnog studija i zašto im fakultet ne želi omogućiti nastavak školovanja koji ne zahtjeva produživanje studiranja za još bar godinu dana (uz dodatne dve diplomskog naravno).

U pravu si, vratimo se na temu.
Rekli ste da studij možemo (osim na FOI-u) nastaviti na TVZ-u i na Filozofskom...Postoji li još neka opcija? Lijena sam guglati...

Back to top
 Profile  

PostPosted: 28 Feb 2010, 14:08 

pa normalno da netreba izjednačavati ništa...svaki je upisao šta je upisao i gotovo..

Back to top
 Profile  

PostPosted: 28 Feb 2010, 14:50 

uživaj dok još možeš :wink:

Back to top
 Profile  

PostPosted: 04 Mar 2010, 01:54 

Može li se javiti netko tko je nakon završenog trogodišnjeg PITUP-a upisao diplomski studij ove godine da nam kaže da li se išta plaća...kako su organizirana predavanja.....budući da se polažu razlikovni predmeti, neki su u zimskom, a neki u ljetnom semestru pa me zanima kako je to organizirano?

Back to top
 Profile WWW 

PostPosted: 08 Mar 2010, 17:15 

Scorio1982hr dobro zboriš!

Ne znam čemu uspoređivati te neke stvari na stručnom i specijalističkom. PITUP-ov program je zaista bolji i teši od večina drugih sveučilišnih programa na drugim fakultetima. Ja sam na pitupu naučila više nego dvije godine na bologni. Tamo sve dotakneš, a na ničemu se ne zaustavljaš!

Back to top
 Profile  

PostPosted: 08 Mar 2010, 17:47 

Hahaha...Jel jedino meni ovo smiješno? Ok, postoji nekoliko teških kolegija, no sve ostalo je sprdnja i uvijek se dobar dio gradiva preskoči, barem kod nas na izvanrednom studiju.
angelica wrote:
Ne znam čemu uspoređivati te neke stvari na stručnom i specijalističkom

:lol: [sveučilišnom studiju]

Back to top
 Profile  

PostPosted: 08 Mar 2010, 18:08 

da, uvijek ima teških predmeta i onih lakših, svugdje...

Back to top
 Profile  

PostPosted: 08 Mar 2010, 19:14 

angelica wrote:
Tamo sve dotakneš, a na ničemu se ne zaustavljaš!

Da si se malo duze zaustavila, mozda ne bi pala na PITUP.

Back to top
 Profile ICQ 

PostPosted: 08 Mar 2010, 23:43 

Biker_Girl wrote:
.....budući da se polažu razlikovni predmeti, neki su u zimskom, a neki u ljetnom semestru pa me zanima kako je to organizirano?

Slušaš kolegije kada i ostali studenti na FOI-u (sa 2. i 3. godine) ovisno o rasporedu...

Back to top
 Profile  

PostPosted: 22 Apr 2010, 14:07 

Nisam sve citao, ali vidim da se spominje FFZG i njihov diplomski studij informacijske znanosti. Prosle godine (2009.) na upisima primili su iskljucivo svoje FFZG-ovce s iznimkom dvojice FOI-jevaca sa zavrsenim sveucilisnim preddiplomskim. Znam jer sam i ja probao nakon TVZ-a :) 2008. doduse je bila prica za sebe, valjda nitko nije za to ni znao pa su se svi upisali i ostalo je jos mjesta. Kroz razgovor s Mateljanom, cini se da ce svake godine biti sve gore... :/

Back to top
 Profile E-mail  

PostPosted: 18 May 2010, 20:02 

Hej! Znači ti si probao na filozofski nakon završenog trogodišnjeg stručnog studija na tvz-u...I kako je sve to prošlo. Zašto te nisu primili. Mislim uvjet je završen preddiolomski sveučilišni studij, ali mislim da bi mogli primiti i ljude sa završenim stručnim studijem, jer taj fax nije toliko težak kao foi...Imam frendicu koja je upisala diplomski na informatologiji sa završenim preddiplomskim na etnologiji uz par ispita razlike. Pa zašto onda ne bi primili nas s foi-a ili tvz-a isto uz par ispita razlike?

Back to top
 Profile  

PostPosted: 18 May 2010, 22:16 

Pa primili bi te vjerojatno ako nema pun quratz njihovih studenata koji upisuju informatologiju. Sad je to trenutno hit očito :)

Back to top
 Profile  

PostPosted: 25 Jun 2010, 01:27 

Evo da podijelim i ja neke informacije koje sam skupio o mogućnostima nastavka studiranja. U obzir sam uzeo specijalistički diplomski na TVZ-u, sveučilišni diplomski na informatologiji na FFZG-u te naravno nastavak studiranja na FOI-u.

Nakon provedene kvantitavne analize :-) svih gore nabrojanih smjerova zaključio sam da se najviše isplati nastaviti na TVZ-u. Let me elaborate that further. Naime TVZ priznaje za dvogodišnji (stari) pitup 180 ECTS-a te omogućava direktan upis u 1 godinu specijalističkog diplomskom studija, jedina mana je visoka školarina (jedan semestar košta otprilike kao jedna godina na FOI-u) te prilično neobičan način izvođenja semestara, tj. svake godine jedan semestar.

Na informatologiju se ne može upisati sa trogodišnjeg PITUP-a, primaju se studenti sa sveučilišnog preddiplomskog studija zato jer oba dva fakulteta spadaju pod društveno - humanističke znanosti. I da se omogući upisa sa PITUP-a, preporučio bih da se ne upisuje ovaj fakultet ni pod koju cijenu, ekipa koja dolazi s tom diplomom na razgovore za posao uglavnom je dočekana sa podsmjehom i primjedbom neka idu radit u školu.

Još jedna zgodna opcija za nastavak studiranja je na grafičkom fakultetu u Zagrebu koji ima sveučilišni diplomski smjer multimedija, znači ekipi koja se bavi webom i multimedijom bi taj studij mogao biti extra zanimljiv. Zasad još nisam provjerio koji su uvjeti upisa.

Napomena: neke informacije sam provjeravao prije dvije godine pa su se neke stvari možda u međuvremenu promijenile.

Back to top
 Profile WWW 

PostPosted: 25 Jun 2010, 16:14 

E ajd pliz ako imaš koga još se malo raspitaj koja je fora s grafičkim faksom, ja bi tamo. :D
Inače što se tiče filozofskog pitao sam ih ja prije negdje 6 mjeseci i odgovorili su mi da se može prebaciti s trogodišnjeg, samo što prednost imaju ovi s sveučilišnih preddiplomskih studija.
I zašto ja nisam znao da TVZ prihvaća dvogodišnji pitup kao 180ectsa umjesto da sam trunuo ovdje, jesam li ja lud?

Back to top
 Profile  

PostPosted: 25 Jun 2010, 19:44 

TVZ prihvaća dvogodišnji PITUP kao 180 ECTS-a? Što je sljedeće, prihvaćanje 40000 kuna kao 60 ECTS-a? A ja mislio da je FOI loš...

Back to top
 Profile E-mail  

PostPosted: 25 Jun 2010, 22:56 

Back to top
 Profile ICQ 

Post new topic Reply to topic  [ 65 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Board index : Primjena informacijske tehnologije u poslovanju : Treća godina - PITUP