Last visit was:
It is currently 07 Sep 2010, 15:27
View unanswered posts

Post new topic Reply to topic  [ 52 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Board index : Diplomski studij : Razlikovni semestar - DS

Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15 Sep 2008, 09:15 

Zivkam referadu ali nitko se ne javlja :shock: :evil: Zanima me dal svi idemo polagati razlikovni semestar pa se tek onda rangiramo i upisujemo (ako Bog da) diplomski ili kako? Jer malo bi bilo smiješno omogućiti nam slušanje predmeta razlike a poslije nas potjerati. E da, koliko po vašoj procjeni studenata FOI-a namjerava upisati diplomski :-D

Back to top
 Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 29 Sep 2008, 12:19 

kkranjc7 wrote:
Zanima me dal svi idemo polagati razlikovni semestar pa se tek onda rangiramo i upisujemo (ako Bog da) diplomski ili kako? Jer malo bi bilo smiješno omogućiti nam slušanje predmeta razlike a poslije nas potjerati. E da, koliko po vašoj procjeni studenata FOI-a namjerava upisati diplomski :-D

Pozdrav ekipo...

jos se nisam ukljucio u rasprave foruma, ali sigurno cu to sve nadoknaditi :)

mene isto muči problem, koji navodi kolega "kkranjc7"... ako mi polozimo razliku, odmah nastavljamo s diplomskim studijem ili opet moramo strepit da li cemo biti primljeni?! na netu nista ne pise konkretnije :eek:

po vasoj procjeni kolege, hoce li biti navale na diplomski?

osim toga, ja sam isao na prijave 23.09., sada je vec 30.09., a ja jos nista nisam dobio od referade poštom (obavijest, rjesenje, itd.)

pls helpajte ljudi, imate pivu kod mene :piva:

"Noću je hladnije nego vani..."

CroSpace.net

Back to top
 Profile WWWICQ 

Post subject:
PostPosted: 05 Oct 2008, 14:10 

Jel zna tko dal cemo imati ikakva studentska prava za vrijeme polaganja razlikovnog semestra

Back to top
 Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 07 Oct 2008, 19:36 

Zna netko dal ce se za nas koji polazemo razlikovni semestar organizirati predavanja? Da vec krenemo u pon... Stricek dekan i ostali su malo slabe volje pa ih nisam pitao :D

Back to top
 Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 07 Oct 2008, 21:46 

Ne zna nitko nist :)

Back to top
 Profile  

Post subject:
PostPosted: 02 Nov 2008, 12:46 

Imao bih pitanje za kolegice i kolege (prvenstveno izvanredne). Da li itko išta zna vezano za kolegije (osim OPM) iz razlikovnog semestra?
Način izvođenja, gradivo, ispiti, FOI online, .....?
Ja za razlike (pored OPM) imam:
Programiranje II
Poslovna ekonomija
Organizacijsko projektiranje
Poslovno odlučivanje
Projektiranje IS

Zna li netko kakva je situacija sa tim kolegijima u zimskom semestru?
Kaj, da direktno cimam profesore na mail ili...?

Back to top
 Profile  

Post subject:
PostPosted: 02 Nov 2008, 20:43 

Ja ti mogu dati odgovor samo za PIS. Ja i kolega smo bili kod prof. Mužara koji ima konzultacije petkom popodne. Treba složiti projekt od A do Ž, izbor projekta je prepušten tebi. Projektnu dokumentaciju radiš u Coolbizu, a aplikaciju u Clarion-u. Možda ti dozvoli da koristiš i neki drugi jezik i framework za aplikaciju, ali se za to moraš konzultirati s profom. Kad zgotoviš projekt ideš na usmeni kod prof. Brumca.
Inače, prof Mužar ima specifičan način rada koji će te možda malo iznenaditi ako se s time nisi prije susreo. Zato savjet, ne prihvaćaj ništa osobno, vele ljudi da svi to prođu. Najbolje je da odeš na spomenute konzultacije. E da pass za e-learning je pisBS

Back to top
 Profile  

Post subject:
PostPosted: 05 Nov 2008, 12:49 

prvo 2 admin(i) - bilo bi dobro da se na glavnoj stranici pod diplomski studij doda podforum "razlikovni semestar" pa da sve bude preglednije a ne da se sve trpa u ovaj topic.

sto se tice ostalih kolegija, ja sam mislio da cu jucer sve rijesit na konzultacijama, ali sam upucen na asistente, a oni nisu jucer imali konzultacije stoga preporuka svima - odite na konzultacije direktno asistentima. ono sto sam uspio saznatije da su odabrana poducja iz mat kompletno na webu i to mi je super. treba skupljat bodove na nacin da rjesavate zadace i ostalo navedeno u elf-u.

iz pis-a treba napravit taj projekt i njega radi troje ljudi, navodno se ne moze sam. :? pa trazim jos dvoje da oformimo trio! :cool:
btw, dal ima netko COOL i CLARION koji su potrebni za izradu projekta.(to mozemo i na pm da nebi bilo... :D )

stvarno bi molio da se otvori dodatni podforum pa da svaki kolegij ima svoj topic.

hvala!

Back to top
 Profile  

Post subject:
PostPosted: 05 Nov 2008, 13:14 
Botten Anna

vm_cooper wrote:
prvo 2 admin(i) - bilo bi dobro da se na glavnoj stranici pod diplomski studij doda podforum "razlikovni semestar" pa da sve bude preglednije a ne da se sve trpa u ovaj topic.
fala na prijedlogu, bude danas rješeno ;)

http://www.thinkgeek.com/haiku/

Back to top
 Profile E-mail WWW 

Post subject:
PostPosted: 05 Nov 2008, 15:11 

hvala!

Back to top
 Profile  

Post subject:
PostPosted: 19 Nov 2008, 23:55 

Danas sam pričala s nekima od vas (ne znam koji ste tu na forumu :D ) i zaboravila vam spomenuti stvar koju sam rekla jednom vašem kolegi.

Radi se o materijalima za OPM: u fotokopirnici fakulteta zatražite riješene zadatke iz "Matematičkih metoda" - tako se kolegij zvao na starom studiju. U tim materijalima (pristojna hrpa papira) imate ogroman broj riješenih zadataka i vjerujem da će vam puno pomoći u rješavanju zadaća.
Pretpostavljam da vam to nitko nije rekao, a dosta je korisno znati :)

I predlažem vam da svakako iskoristite priliku kolokviranja preko zadaća. Puno je lakše nego preko kolokvija :)

Back to top
 Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 23 Nov 2008, 19:38 

@ meMYSELFandI - hvala za info! ne znam da li je ranije spomenuto, ali meni je prvi glas.

@ vm_cooper - slao sam ti PM da me kontaktiraš, ali očito nisi pročitao. Frend i ja tražimo trećeg za Projektiranje IS, pa javi se ako si i dalje zainteresiran. U PM-u imaš moj mob.

Back to top
 Profile  

Post subject: Re: Razlikovni semestar
PostPosted: 06 Sep 2009, 18:42 

Da li itko zna koji su kolegiji u razlikovnom semestru za studente s velv-a, a koji su za studente s pitup-a? Hvala!

Back to top
 Profile  

PostPosted: 12 Sep 2009, 11:21 

e ovak.
Ja nekaj ne kužim na tom forumu!
Koja je razlika između "razlikovni semestar PITUP/IPS" i "razlikovni semestar DS"? otvorene su 2 različite teme, a na svakoj temi se piše i govori o istome. Ja sam pitup, i nakon 3 namjeravam upisati taj razlikovni semestar za nastavak dvije godine diplomskog. I kolko vidim na oba dvije teme se govori o tome. a kod IPS-a piše preddiplomski, a tu piše diplomski, a govori se o istome. Može mi neko objasniti u čem je razlika? :fight2:

Back to top
 Profile  

PostPosted: 12 Sep 2009, 12:26 

Prvi je za prijelaz sa pitup-a na IPS, drugi je za prijelaz sa drugog fakulteta nakon zavrsenog preddiplomskog i upis diplomskog ovdje (treba razlikovni isto).

Back to top
 Profile ICQ 

PostPosted: 16 Sep 2009, 19:57 

ej.
a jel to vrijedi i za one koji su završili PITUP?
jel za nas vrijedi da ako završimo onaj razlikovni semestar od onih 5 predmeta,
upisujemo 1. godinu diplomskog?

Back to top
 Profile  

PostPosted: 08 Oct 2009, 22:53 

da!

Back to top
 Profile  

PostPosted: 08 Oct 2009, 22:54 

da!

Back to top
 Profile  

PostPosted: 03 Dec 2009, 22:35 

Pozdrav ljudi! Redovni sam student smjera "Održavanje računalnih sustava" na Veleučilištu Velika Gorica. Po završetku studija planiram upisat diplomski na FOI-u, smjer "Baze podataka i baze znanja".
Razlikovni kolegiji koje studenti sa mog veleučilišta i smjera moraju polagati su slijedeći:
1. Poslovna ekonomija
2. Programiranje II
3. Odabrana poglavlja matematike
4. Organizacijsko projektiranje
5. Poslovno odlučivanje
6. Projektiranje IS

Molio bih Vas da podijelite samnom iskustva sa navedenim kolegijima, također da preporučite literaturu :).
Interesira me također koji sve kolegiji spadaju pod diplomski "Baze podataka i baze znanja" s obzirom da na službenom web siteu su navedeni svi kolegiji ali ne i po smjerovima. Puno Vam hvala!

Back to top
 Profile E-mail  

PostPosted: 03 Dec 2009, 23:52 

Prijavi se na planer studija pa tamo možeš vidjeti koji su ti obavezni kolegiji za baze. Sve ostale uzimaš proizvoljno...

Back to top
 Profile E-mail ICQ 

Post new topic Reply to topic  [ 52 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Board index : Diplomski studij : Razlikovni semestar - DS